04.12.2015 19:07

Marsman heeft basisplaats terug bij FC Twente

Doelman Nick Marsman van FC Twente geeft zijn defensie aanwijzingen in het duel met FC Groningen. (30-11-2014)
Doelman Nick Marsman van FC Twente geeft zijn defensie aanwijzingen in het duel met FC Groningen. (30-11-2014)

Nick Marsman heeft zijn basisplaats heroverd bij FC Twente. De 25-jarige doelman verloor aan het begin van het seizoen zijn plek bij de eerste elf, maar trainer René Hake gaat tegen SBV Excelsior weer gebruik maken van de goalie.

De terugkeer van Marsman gaat ten koste van Joël Drommel (19), die de laatste weken wat minder goed keepte. "Het gaat om het presteren en als het nodig is om te wisselen moet je dat doen. Joël heeft het de eerste serie wedstrijden goed gedaan en er is veel op hem afgekomen", vertelt Hake over Drommel op de clubwebsite van FC Twente.

"De laatste weken gaat het minder en dan kijk je wat goed is voor het elftal, dan moet je een jonge keeper ook in bescherming nemen. Nick kan veel in de coaching betekenen, ook erg belangrijk omdat het achterin bij ons aardig jong is", aldus Hake.

Nick Marsman, die zijn basisplaats vorig seizoen aan Sonny Stevens en dit seizoen aan Drommel kwijtraakte, staat zaterdag tegen SBV Excelsior dus onder de lat. "Nadat Nick er begin dit seizoen naast kwam te staan is hij goed omgegaan met de situatie”, zegt de trainer van FC Twente. “Hij is niet achterover gaan leunen en is altijd hard blijven trainen en heeft zijn wedstrijden in Jong FC Twente gespeeld. Ook in de periode dat hij geblesseerd was heeft Nick een goede rol in de selectie vervuld."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner