05.12.2015 10:15

'Cruzeiro trekt aan gewilde trainer Seedorf'

Na zijn gedwongen vertrek bij AC Milan was het een tijdje stil rondom Clarence Seedorf, maar de oud-voetballer van Ajax, Real Madrid, Inter en AC Milan lijkt weer helemaal in de markt de liggen. Engeland lonkt voor de trainer, maar ook in Brazilië volgt men Seedorf.

De Nederlander sloot zijn carrière in 2014 af bij Botafogo RJ, maar het is concurrent Cruzeiro EC dat wel brood ziet in een nieuw avontuur met Seedorf. De middenmoter uit de Série A raakt trainer Mano Menezes aan het einde van het seizoen kwijt en is al op zoek gegaan naar een vervanger.

Volgens Goal is Cruzeiro daarbij uitgekomen bij Seedorf. Thiago Scuro, technisch directeur bij Cruzeiro, zou volgens de geruchten al naar Italië zijn gekomen om te praten over een eventueel dienstverband van Seedorf. De Nederlander ligt niet verlegen om interesse, aangezien de man met meer dan achthonderd clubwedstrijden achter zijn naam ook in Engeland goed in de markt ligt.

Zo werden Queens Park Rangers en Fulham genoemd, waarbij eerstgenoemde club al een Nederlander aan de haak heeft geslagen. In Brazilië loopt het seizoen per jaar, waardoor de competitie in Zuid-Amerika bijna is afgelopen. Seedorf zit sinds de zomer van 2014 zonder club.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner