05.12.2015 12:25

Ings neemt geen risico na zware blessure

Met een zware kruisbandblessure zit het seizoen voor Danny Ings er nu al op. De spits van Liverpool dacht kort na het horen van het slechte nieuws nog aan een rentree in het huidige seizoen, maar heeft zijn doelen inmiddels bijgesteld na gesprekken met chirurgen en fysiotherapeuten.

"Toen ik geblesseerd raakte, zei ik meteen tegen mezelf dat ik nog zou spelen voordat het seizoen zou eindigen. Maar nu ik advies heb gekregen van chirurgen en fysiotherapeuten, besef ik dat Liverpool dat risico niet wil nemen en ik eigenlijk ook niet", kijkt hij met NBC Sports terug op zijn eerste dagen na het scheuren van zijn kruisband.

Voor Ings kwam de blessure op een verschrikkelijk moment, aangezien hij net begon te schitteren bij zijn nieuwe werkgever. "Het gaat allemaal om de hoogte- en dieptepunten in het voetbal. Ik was nog nooit zo gelukkig in mijn carrière, maar na mijn blessure zat ik erg diep in de put."

"Ik werd steeds belangrijker hier in Liverpool, speelde mijn wedstrijden, scoorde goals, werd basisspeler in het team en maakte mijn debuut voor Engeland. Nu is dat gelukkige gevoel van me afgepakt. Ik voel me verschrikkelijk, omdat voetbal mijn leven is. Als ik niet kan doen wat ik leuk vind, is het alsof iemand je kinderen afneemt."

Ings weet ondanks de ernst van zijn blessure alsnog positief af te sluiten. "Ik weet dat ik hier ontzettend sterk uit ga komen", sluit de aanvaller, met dertien doelpunten op het hoogste niveau in Engeland, het gesprek af. Ings staat nog vijf jaar onder contract bij Liverpool.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner