06.12.2015 15:36

Van de Beek: "Ik ben voor niemand bang"

Ajax-trainer Frank de Boer gebruikt de pas achttienjarige Donny van de Beek ook in het thuisduel met sc Heerenveen. (05-12-2015)
Ajax-trainer Frank de Boer gebruikt de pas achttienjarige Donny van de Beek ook in het thuisduel met sc Heerenveen. (05-12-2015)

Donny van de Beek maakt in zijn eerste wedstrijden in de hoofdmacht van Ajax een uitstekende indruk. De manier waarop de middenvelder speelt, ligt de Amsterdamse supporters nauw naar het hart: met veel bravoure en leunend op zijn uitstekende techniek.

De pas achttienjarige Van de Beek begon zaterdagavond in de basis toen Ajax tegen sc Heerenveen speelde. Na iets meer dan een uur spelen kwam de weer fitte Riechedly Bazoer op het veld voor Van de Beek. Met een tevreden gevoel blikt de jonge middenvelder terug op de wedstrijd die Ajax met 5-2 won.

"Ik denk dat ik tevreden kan zijn, ik heb aan twee goals een bijdrage kunnen leveren", vertelt hij in gesprek met AT5. "Het was m'n eerste thuiswedstrijd. Natuurlijk voelde ik wel wat spanning. Ik denk dat dat logisch is, maar toen de wedstrijd begon, was dat weg. Je wilt laten zien dat je kan voetballen, als je voor het eerst in de ArenA speelt. Ik denk dat dat wel gelukt is."

Nu Bazoer weer fit is, is de verwachting dat Van de Beek verdwijnt uit de basiself. "Ik ben voor niemand bang, doe gewoon mijn eigen ding en speel mijn eigen spel. We gaan zien of dat zo blijft. Er zijn veel goede spelers en het is druk op het middenveld. Ik zal het vanzelf zien."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner