06.12.2015 16:25

Boakye tegen Groningen terug in basis Roda

Talent Mitchel Paulissen (l.) vervangt Richmond Boakye (r.) tijdens de wedstrijd Roda JC - SC Cambuur. (03-10-2015)
Talent Mitchel Paulissen (l.) vervangt Richmond Boakye (r.) tijdens de wedstrijd Roda JC - SC Cambuur. (03-10-2015)

Richmond Boakye begint zondagmiddag in de basis als zijn ploeg Roda JC het in eigen huis opneemt tegen FC Groningen. Hij was vorige week disciplinair geschorst, bood zijn excuses aan en is weer in genade aangenomen.

​Hij miste het verloren duel van Roda met sc Heerenveen omdat hij herhaaldelijk te laat was gekomen en om die reden disciplinair geschorst werd. Hij maakte deze week zijn excuses tegenover de spelersgroep en de technische staf en begint dus weer in de basis. Dat gaat ten koste van Daniel De Silva die zondag ontbreekt in de selectie van de Limburgers. In de verdediging van Roda is er geen plaats voor Bart Biemans, die op de bank begint. Wel is er een basisplaats voor Nathan Rutjes, een week eerder tegen Heerenveen nog invaller.

FC Groningen draait op volle toeren en Erwin van de Looi ziet dan ook geen reden om zijn basiselftal te wijzigen. Het meespelen van Albert Rusnák was onzeker. De aanvallende middenvelder kampte met lichte fysieke klachten, maar hij is fit genoeg om vanaf de eerste minuut te spelen. Mimoun Mahi, hersteld van een blessure, begint op de bank. Datzelfde geldt voor Danny Hoesen, vorige week nog matchwinnaar tegen ADO Den Haag.

Het treffen tussen Roda JC en FC Groningen volg je hier LIVE!

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner