07.12.2015 09:20

Van der Sar steunt blunderende Cillessen

Jasper Cillessen (l.) kan wel door de grond zakken. Voor het eindresultaat maakt het niets meer uit, maar na zijn fout kan Mitchell te Vrede de 5-2 scoren. (05-12-2015)
Jasper Cillessen (l.) kan wel door de grond zakken. Voor het eindresultaat maakt het niets meer uit, maar na zijn fout kan Mitchell te Vrede de 5-2 scoren. (05-12-2015)

Normaal gesproken is Jasper Cillessen niet op een foutje te betrappen onder de lat bij Ajax, maar tegen sc Heerenveen ging de goalie in de slotfase opzichtig in de fout. Voor Edwin van der Sar geen reden om te twijfelen aan de goalie, maar wel om terug te denken aan een eigen blunder.

"Jazeker. Tegen FC Groningen wilde ik de bal naar Michael Reiziger gooien, maar bedacht ik me op het laatste moment, omdat ik de linkshalf naar hem toe zag lopen", kijkt Van der Sar met De Telegraaf terug naar het seizoen 1995/1996. "Romano Sion stond met zijn rug naar me toe, voelde opeens de bal via zijn rug op de grond vallen en tikte naar binnen. Snel vergeten en doorgaan." Ajax won de wedstrijd overigens wel met 3-4, de fout van Van der Sar betekende de openingstreffer in het duel.

Van der Sar zag zaterdag Cillessen dus in de fout gaan, maar de goalie van het Nederlands elftal herstelde zich direct. "Dat deed Jasper, waarmee hij aantoont hoe goed hij is. Dat hij onmiddellijk na een fout twee van zulke reddingen verricht, geeft aan dat hij evenwichtig en geconcentreerd zijn werk oppakt. Hij laat zijn prestatie niet beïnvloeden door het negatieve."

Cillessen is nu 2,5 seizoen de eerste keuze bij Ajax. Hij staat inmiddels op 114 Eredivisie-wedstrijden en kwam ook tot 26 interlands.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner