07.12.2015 10:32

'Vitesse bijna klaar met Japanse linksback'

Kosuke Ota is gefocust tijdens het competitieduel FC Tokyo - Vissel Kobe. (11-09-2015)
Kosuke Ota is gefocust tijdens het competitieduel FC Tokyo - Vissel Kobe. (11-09-2015)

Kosuke Ota vertrekt binnenkort naar de Nederlandse Eredivisie. De ervaren linksback komt momenteel uit voor FC Tokyo en heeft bijna tweehonderd wedstrijden in de J-League achter zijn naam, maar Vitesse gunt de Japanner zijn eerste buitenlandse avontuur.

Dit melden Japanse media, nadat in Nederland de verdediger eerder ook al werd gelinkt aan de Arnhemmers. Ota is een 28-jarige linksback die dit seizoen dertig competitiewedstrijden speelde voor FC Tokyo, dat naast de prijzen greep in het seizoen in Japan. In Azië is het seizoen inmiddels afgelopen, waardoor Ota zich nu al kan richten op een mogelijke transfer. 

Ota speelt sinds 2012 voor FC Tokyo en moet in Nederland de concurrentie aangaan met Kelvin Leerdam. Mocht het tot een transfer komen, dan hoeft Vitesse niets te betalen aan de Japanse ploeg, aangezien de linksback transfervrij is in december. Ota is ook international van Japan, alhoewel hij niet verder kwam dan zes interlands voor de nationale ploeg. 

Door de eventuele komst van Ota lijkt een toekomst van Rochdi Achenteh bij Vitesse uitgesloten. De Marokkaan speelde vorig seizoen nog bijna alles wat er te spelen viel voor Vitesse, maar kan dit seizoen op weinig speeltijd rekenen. Het contract van Achentheh loopt aan het einde van dit seizoen af, waardoor de Arnhemmers hem willen verkopen in de winterstop om nog wat te verdienen aan de speler die overkwam van PEC Zwolle.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner