07.12.2015 10:45

Blom stuurt Brood weg: "Niet gewend van PSV"

De KNVB buigt zich momenteel over de zaak van Ruud Brood, die zich liet gaan tijdens de wedstrijd Vitesse - PSV en naar de tribune werd gestuurd. De assistent-trainer van PSV maakte een obscene opmerking en Kevin Blom greep daarop in. Dit kwam onverwachts voor de scheidsrechter.

"Vervelend, want dit zijn we niet gewend van de technische staf van PSV", legt hij na het weekend uit aan De Telegraaf. "Brood was het niet eens met onze beslissing en maakte ongepaste opmerkingen", kijkt de leidsman terug op het moment dat twintig minuten voor tijd plaatsvond.

De woede bij Brood kwam voort uit een niet gegeven strafschop. Santiago Arias ging bij een 0-0 stand neer in het strafschopgebied en claimde een penalty, maar kreeg deze niet. "Arias maakt gebruik van het contact, voordat er überhaupt een actie wordt ondernomen. Daarom was het voor ons geen strafschop", legde Blom zijn keuze uit. 

PSV won het duel met Vitesse overigens wel, door een late treffer van Jorrit Hendrix. Door de driepunter houden de Eindhovenaren aansluiting met nummers twee en één Feyenoord en Ajax. PSV richt zich momenteel op de Champions League-wedstrijd tegen CSKA Moskou, waar Europese overwintering of afgang op het spel staat.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner