08.12.2015 10:59

NEC in winter de markt op voor vierde keeper

Lars Veldwijk (l.) wordt die gestuurd en komt één op één met Marco van Duin (r.) en faalt niet. Met een stiftje zorgt de spits van PEC Zwolle voor de 0-2 tegen NEC Nijmegen. (06-12-2015)
Lars Veldwijk (l.) wordt die gestuurd en komt één op één met Marco van Duin (r.) en faalt niet. Met een stiftje zorgt de spits van PEC Zwolle voor de 0-2 tegen NEC Nijmegen. (06-12-2015)

Er lijkt een vloek te heersen onder de lat bij NEC. De promovendus haalde in de zomer maar liefst drie keepers naar Nijmegen, maar inmiddels is er daarvan één vertrokken en één geblesseerd. Voor NEC zit er dus niets anders op, het moet een vierde keeper in één transferjaar aantrekken.

Deze week werd bekend dat het contract van Benjamin Kirsten per direct werd ontbonden bij NEC. De club zelf gaf geen reden, maar naar verloop van tijd werd duidelijk dat speler en club het niet eens werden over een operatie die uitgevoerd moest worden. Kirsten was de derde nieuwe doelman die zich bij de selectie van NEC voegde en had net een basisplaats veroverd in Nederland.

Daarvoor stond de IJslander Hannes Halldórsson onder de lat in Nijmegen, maar hij liep een schouderblessure op. Omdat de eerste keeper van NEC in het vorige seizoen, Joshua Smits, ook langdurig uit de roulatie ligt, kwam Marco van Duin opeens in beeld. Die goalie werd in de zomer gehaald als back-up van de back-up, maar keepte tegen PEC Zwolle zowaar zijn eerste wedstrijd in de Eredivisie.

Volgens het Algemeen Dagblad is het zeker dat NEC in de komende winterstop een nieuwe keeper gaat halen. Smits is het volledige seizoen uitgeschakeld, terwijl ook nog niet bekend is hoe lang Halldórsson nog uit de roulatie ligt. Vooralsnog is Guy Smit vanuit de beloften overgeheveld naar de eerste selectie. Hij zit de komende drie wedstrijden nog op de bank, tot aan de winterstop. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner