08.12.2015 12:22

Gözübüyük fluit beladen FC Utrecht - Ajax

De KNVB heeft Serdar Gözübüyük aangesteld als scheidsrechter tussen het altijd beladen duel tussen FC Utrecht en Ajax. Dit seizoen zijn er echter versterkende randzaken, aangezien het tribunedeel voor de harde kern leeg moet blijven en de uitsupporters van Ajax voorlopig geweerd worden.

Na antisemitische teksten besloot de KNVB om FC Utrecht te straffen voor het duel met Ajax. De Bunnikside moet leeg blijven tijdens de wedstrijd, maar supporters van de harde kern zitten wel gewoon in de Galgenwaard, op een ander tribunedeel. Voor Gözübüyük is het zijn elfde wedstrijd in de Eredivisie dit seizoen.

SC Heerenveen en Excelsior trappen de zestiende speelronde af in de Eredivisie en bij die wedstrijd hanteert Edwin van de Graaf de fluit. FC Groningen - Feyenoord staat onder leiding van Pol van Boekel. De Rotterdammers staan momenteel drie punten achter op koploper Ajax, dat het echter altijd moeilijk heeft in en tegen FC Utrecht.

De wedstrijd van PSV, thuis tegen Roda JC, staat onder leiding van Eric Braamhaar. De Eindhovenaren zullen echter nog niet aan het duel in de Eredivisie denken, aangezien de Brabanders dinsdagavond de belangrijkste wedstrijd tot nu toe spelen. Tegen CSKA Moskou is een overwinning voldoende voor deelname aan de knock-outfase van de Champions League.

Bas Nijhuis fluit overigens na de wedstrijd Feyenoord - Heracles Almelo in speelronde vijftien een wedstrijd in de Jupiler League. In het duel in Rotterdam deelde Nijhuis een rode kaart uit aan Ramon Zomer, die later werd geseponeerd. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner