09.12.2015 09:30

TvdW: Ajacieden steken er ver boven uit

Voetbal.com biedt de bezoeker in het huidige voetbalseizoen een nieuwe dienst aan. Vanaf de eerste speelronde van de Eredivisie komen wij met een Team van de Week en houden we een individuele spelersranking bij.

Zoals elke week becijferen Voetbal.com, De Telegraaf, Voetbal International en het Algemeen Dagblad de spelers van de Eredivisie. Nadat speelronde 15 van de Eredivisie afgelopen weekend werd gespeeld, zetten we nu de spelers die het beste presteerden op een rijtje. Dat Ajax aan kop gaat in de Eredivisie en maar blijft winnen is ook terug te zien in het Team van de Week. Van de elf spelers zijn er drie afkomstig van de Amsterdamse club. Twee daarvan haalden de hoogste notering van speelronde 15.

Maar we beginnen in het doel. Jeroen Zoet stak met kop en schouders boven de rest uit in de kraker tussen PSV en Vitesse. De doelman had het lastig, maar zorgde er voor dat hij zijn doel schoon hield en kreeg daarvoor een zeven als cijfer. Van diezelfde wedstrijd keren ook Kevin Diks, Valeri Qazaishvili en Luuk de Jong terug in het Team van de Week. De cijfers die zij krijgen schieten er niet bovenuit, maar goed speelden ze wel. Luuk de Jong was met een prachtige assist belangrijk bij de goal van Jorrit Hendrix. Het bleek de enige treffer van de wedstrijd.

Voor het eerst dit seizoen zien we ook twee spelers van ADO Den Haag in het Team van de Week. Tommy Beugelsdijk speelde een prima wedstrijd in Alkmaar tegen AZ. Die wedstrijd werd overigens verrassend genoeg door ADO gewonnen, door een knap doelpunt van Danny Bakker al vroeg in de wedstrijd. Bakker krijgt voor zijn optreden een 6.88. Net als vorige week maakt Rens van Eijden zijn opwachting in dit elftal. Tegen PEC Zwolle was de verdediger belangrijk en belette hij Lars Veldwijk tot twee keer toe van een doelpunt. Van Eijden is met een 7 de beste verdediger van dit trio.

Naast de al eerder genoemde Qazaishvili en Bakker hebben Willem II-middenvelder Stijn Wuytens en Ajax-aanvoerder Davy Klaassen ook een plaatsje gekregen in het Team van de Week. Stijn Wuytens speelde met Willem II een belangrijk degradatieduel met SC Cambuur en kwam daarin als winnaar uit de strijd. Met twee assists en een doelpunt was de Belg de grote man bij de Tilburgers. Ook Davy Klaassen was met twee assists en een doelpunt belangrijk. Hij noteerde een 7.63 en is daarmee één van de beste spelers van deze speelronde.

Klaassen deelt die plaats met zijn teamgenoot Viktor Fischer. De Deen was twee keer trefzeker en bediende Arkadiusz Milik bij een treffer. Ook hij kreeg een 7.63 toegewezen. De laatste speler in het Team van de Week is ook een Ajacied, namelijk: Amin Younes. De kleine dribbelaar soleerde naar een prachtige goal en beloont zijn optreden met een 6.88. In de spelersranking gaat Heraclied Oussama Tannane aan de leiding. De aanvaller heeft een gemiddeld cijfer van 6.69 achter zijn naam staan. Op nummer twee en drie staan Luuk de Jong (6.64) en Davy Klaassen (6.63). Michael Olaitan is nog steeds de hekkensluiter van de lijst. Hij behaalde gemiddeld een 5.01.

>> Spelersranking

>> Team van de Week eerdere speelrondes

Door: Thomas Mulder

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner