09.12.2015 11:58

Trainers positief over eerste maanden 'Gio'

Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst bekijkt het bekerduel Feyenoord - Ajax vanaf de zijlijn. (28-10-2015)
Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst bekijkt het bekerduel Feyenoord - Ajax vanaf de zijlijn. (28-10-2015)

Giovanni van Bronckhorst houdt zich in zijn eerste seizoen als hoofdtrainer van Feyenoord uitstekend staande. Het team van de oud-verdediger presteert goed: de Rotterdammers staan op de tweede plaats in de Eredivisie en zijn een serieuze titelkandidaat.

Aad de Mos, voorheen trainer van Ajax, denkt dat het erg belangrijk dat Van Bronckhorst zijn carrière als hoofdtrainer goed is begonnen. "Als het niet goed gaat, heb je meteen een stempel te pakken. Er was hier en daar scepsis bij Van Bronckhorst. En er is nog kritiek op het veldspel. Maar dat heeft ook te maken met de nieuwe mediawereld. Nu is er dagelijks een analyse te vinden, alle duels liggen onder een vergrootglas."

Ook trainer Cor Pot zegt in het Algemeen Dagblad dat hij het 'Gio' goed vindt doen. Hij had Van Bronckhorst in 2010 bij Jong Oranje onder zijn hoede als assistent-trainer.  "Hij is hard, spelers met naam zet hij gewoon op de tribune. Zo laat je wel zien wie de baas is", doelt Pot op Lex Immers en Colin Kâzım-Richards. De Mos valt Pot bij: "Het is eigenlijk heel raar dat Immers op de tribune zit en Kâzım op de bank. Maar dit seizoen blijkt het logisch. Dat is gewoon de verdienste van Van Bronckhorst."

Dick Advocaat gunt het Van Bronckhorst van harte dat het zo goed gaat bij Feyenoord. "Ik ken Giovanni al heel lang, sinds zijn jeugd. En later haalde ik hem weg bij Feyenoord om hem onder mij bij Glasgow Rangers te laten spelen. En deze start? Mooi toch? Iedereen gunt hem zo'n begin van zijn loopbaan als trainer."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner