09.12.2015 16:45

Çavlan blij met De Haan: "Uitstekende trainer"

Hicham Faik (l.) probeert tijdens de Eredivisie-wedstrijd tussen sc Heerenveen en Roda JC Caner Çavlan (r.) af te stoppen, maar daar slaagt de middenvelder niet in. (28-11-2015)
Hicham Faik (l.) probeert tijdens de Eredivisie-wedstrijd tussen sc Heerenveen en Roda JC Caner Çavlan (r.) af te stoppen, maar daar slaagt de middenvelder niet in. (28-11-2015)

Als iemand blij is met de aanstelling van Foppe de Haan bij sc Heerenveen, is het Caner Çavlan wel. De van De Graafschap overgekomen voetballer kreeg voor het ontslag van Dwight Lodeweges al veel speeltijd, maar wordt door De Haan op het middenveld gebruikt.

"Hij heeft vertrouwen in me en stelt me op het middenveld op. Daar speel ik eigenlijk liever dan als linksback", geeft Çavlan in een interview met Voetbal International toe. "Een uitstekende trainer. Hij heeft veel ervaring en is duidelijk. Hij weet je echt te raken, dat vind ik heel knap. Voor mij is hij goed."

Vanuit zijn persoonlijke situatie is Çavlan erg blij dat De Haan terug is op het oude nest. "Ik ben meer een speler die aan de bal wil zijn. Eigenlijk meer een linksbuiten die meeverdedigt, dan een linksback die opkomt. Foppe mag van mij blijven. Sinds zijn komst lijkt de rust in de club teruggekeerd. Van de bestuurlijke problemen hebben wij als spelers overigens niets meegekregen."

Vorige maand werd bekend dat er veel onrust heerste binnen het bestuur van sc Heerenveen, waarin twee kampen waren ontstaan. Inmiddels zijn de prestaties op het veld weer wat beter, waardoor de bestuurlijke onrust naar achteren wordt gedrukt. Çavlan staat inmiddels op zestien wedstrijden in de Eredivisie, waarvan hij er vijftien voor sc Heerenveen speelde.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner