10.12.2015 21:52

Ajax stelt De Boer teleur in Europa League

Ajax nam donderdag afscheid van het Europese seizoen met een gelijkspel tegen Molde (1-1). "Ik vond het heel teleurstellend", keek trainer Frank de Boer terug op het mislukte avontuur in de voorronde van de Champions League en groepsfase van de Europa League. "We maakten ze niet, we gaven ze te makkelijk weg. Het was soms naïef en in ieder geval niet goed genoeg."

Op Europees niveau was Ajax de afgelopen maanden geen schim van de ploeg die in de Eredivisie veel wedstrijden ruim en overtuigend wint. "In Europa worden andere dingen gevraagd", zei De Boer. "Neem deze wedstrijd tegen Molde. Zij hebben maar één doel en dat is verdedigen en ons beletten te voetballen. In Nederland treffen we dergelijke ploegen niet. Dan willen teams toch iets tegen ons laten zien."

Ajax verloor in eigen huis geen wedstrijd in de Europa League, maar pakte ook geen overwinning. Tegen Celtic (2-2), Fenerbahçe (0-0) en dus tegen Molde FK (1-1) werden er drie punten gepakt. Alleen op bezoek bij Celtic werden drie punten gepakt.

Voetbal.com/ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner