11.12.2015 19:37

Veerman op kop in het Abe Lenstra Stadion

De lange Henk Veerman (l.) juicht nadat hij Heerenveen met zijn doelpunt op gelijke hoogte heeft gebracht met Willem II. (24-10-2015)
De lange Henk Veerman (l.) juicht nadat hij Heerenveen met zijn doelpunt op gelijke hoogte heeft gebracht met Willem II. (24-10-2015)

Coach Foppe de Haan kan vrijdagavond niet beschikken over Mitchell te Vrede. De spits kampt met een liesblessure en mist het thuisduel tegen SBV Excelsior. Henk Veerman is de vervanger als diepste spits bij sc Heerenveen én de enige nieuweling in de startopstelling.

De geboren Volendammer wordt geflankeerd door buitenspelers Luciano Slagveer en Sam Larsson. Aanvoerder Joey van den Berg is fit genoeg om te starten op het Friese middenveld. Ook bij de bezoekers uit Rotterdam zijn er weinig wijzigingen te noteren. Coach Alfons Groenendijk kiest voor dezelfde elf als vorige week toen Excelsior gelijkspeelde tegen FC Twente (1-1).

Rick Kruys had wat last van zijn hamstring, maar is klaar om vanaf minuut één te beginnen. De Kralingse voorhoede bestaat opnieuw uit Daryl van Mieghem, Brandley Kuwas en topscorer Tom van Weert. Doelman Tom Muyters staat onder de lat. De Belgische goalie van Excelsior is definitief gepromoveerd tot eerste doelman wat ten koste gaat van Filip Kurto.

De wedstrijd is vanaf 20:00 LIVE te volgen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner