12.12.2015 16:35

Altidore lovend over PSV-bankzitter Maher

Jozy Altidore van Sunderland juicht. De aanvaller heeft net gescoord tegen Chelsea en viert zijn treffer met het publiek. (04-12-2013)
Jozy Altidore van Sunderland juicht. De aanvaller heeft net gescoord tegen Chelsea en viert zijn treffer met het publiek. (04-12-2013)

Jozy Altidore vertrok na een aantal vette jaren bij AZ naar Sunderland. Zijn periode bij de Alkmaarders was uitstekend en dat kwam volgens de Amerikaan volgens zijn oud-ploeggenoten. Zo ziet de aanvaller Adam Maher als een van de beste spelers met wie hij ooit samenspeelde.

"Adam is zo’n begaafde speler. Hij is zonder twijfel één van de beste spelmakers met wie ik heb samengespeeld, op welk niveau dan ook. Wij zijn natuurlijk op hetzelfde moment en onder dezelfde omstandigheden vertrokken uit Alkmaar dus ik weet wat hij doormaakt in Eindhoven. Hij is slim genoeg, en heeft meer dan genoeg talent om zich hier uit te knokken en een nóg betere speler te worden", geeft de Amerikaan bewonderend aan tegenover AZ TV.

De aanvaller van FC Toronto vertrok na AZ naar Engeland en kwam in 52 wedstrijden tot slechts drie doelpunten bij Sunderland. Hoewel dit magere statistieken zijn, is hij niet ontevreden over die peruide. "Een mislukking zou ik het zeker niet noemen. Natuurlijk, statistisch gezien had het beter gekund bij Sunderland, maar er zijn heel veel positieve dingen die ik meeneem van mijn tijd daar."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner