13.12.2015 20:28

Gudelj: "Jammer dat we niet profiteren"

Een onderonsje op het middenveld waar Nemanja Gudelj (r.) het duel wint van Yassin Ayoub (l.) van FC Utrecht. (12-12-2015)
Een onderonsje op het middenveld waar Nemanja Gudelj (r.) het duel wint van Yassin Ayoub (l.) van FC Utrecht. (12-12-2015)

Nemanja Gudelj blikt terug op het verloren duel van Ajax tegen FC Utrecht (1-0). De middenvelder zoekt naar een reden voor het verlies dat de Amsterdammers leden.

Voorafgaand aan het duel had Gudelj goede hoop om vlak voor de winterstop meer afstand te nemen van de achtervolgers in de Eredivisie. "Je weet dat je afstand kunt nemen van PSV en misschien Feyenoord, die nog tegen FC Groningen moesten spelen. Dan is het heel jammer dat je niet profiteert", aldus de middenvelder in gesprek met Ajax TV.

FC Utrecht loerde op een fout van Ajax. Gudelj voelde vooral in de tweede helft dat het langzaam de grip op de wedstrijd kwijt raakte. "De eerste helft hadden we het goed voor elkaar, maar daarna had FC Utrecht meer grip. Hun backs kwamen ook vaak vrij bij de opbouw. Later herpakten we ons een beetje, maar blijkbaar was het toen al te laat", aldus de Servische middenvelder. "Zij spelen met twee spitsen en daarom ligt de ruimte op de zijkanten. Ons baltempo moest alleen veel hoger om de kleine ruimtes die er lagen te kunnen benutten. In de tweede helft hebben we dat gewoon niet goed gedaan."

Utrecht is voor Ajax altijd een lastige opponent, maar volgens Gudelj heeft hij het altijd moeilijk tegen de ploeg. Een reden daarvoor heeft hij niet. "Dat weet ik echt niet. Het is niet alleen voor Ajax moeilijk hier. Met NAC en AZ hadden we het ook altijd lastig tegen FC Utrecht. Natuurlijk weet je dat als Ajax hier komt alles in vuur en vlam staat en dat ze er dan vol op klappen", zo denkt Gudelj. "Dat weet je van tevoren en daar zijn we ook op gericht, maar dat is natuurlijk niet alleen hier. Bij alle clubs waar Ajax komt, speelt er iets extra's. Daar moeten wij gewoon mee om kunnen gaan."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner