13.12.2015 21:13

Veltman vindt nederlaag Ajax niet terecht

FC Utrecht-aanvaller Sébastien Haller kijkt geconcentreerd naar de bal die voor hem opstuitert. Joël Veltman van Ajax zet druk op de aanvaller (12-12-2015)
FC Utrecht-aanvaller Sébastien Haller kijkt geconcentreerd naar de bal die voor hem opstuitert. Joël Veltman van Ajax zet druk op de aanvaller (12-12-2015)

Joël Veltman vindt de nederlaag van Ajax tegen FC Utrecht onterecht. De verdediger zag dat de Domstedeling defensief speelden, maar uiteindelijk in de omschakeling keihard toesloegen.

In gesprek met ZoomIn TV blikt de reserveaanvoerder terug op de wedstrijd. "In de eerste helft ging het gelijk op. Beide ploegen hadden weinig kansen", aldus Veltman die ook in de tweede helft weinig kansen zag. "Een 0-0 zou terecht zijn geweest, maar zij komen met 1-0 weg."

Ajax probeerde al voetballend door de muur van FC Utrecht te komen, maar dat lukte niet. "Dat wil je natuurlijk altijd, maar deze wedstrijd zat dat er niet in", is Veltman eerlijk. Hij zag dat zijn ploeg met een man meer op het middenveld speelde, maar dat mocht niet baten. "We hadden een mannetje meer op het middenveld, die wisten we later in de eerste helft ook zeker te vinden. Maar in de tweede helft zakken zij nog verder in, wachten ze nog meer op de counter. Dan wordt het moeilijker, ook al heb je een middenvelder meer."

Kortom: de tactiek van FC Utrecht heeft gewerkt. De ploeg zakte ver in en speelde 4-4-2. "Qua uitslag is dat gelukt, qua spel vond ik het wel meevallen. Als je in de 87e minuut nog een goal tegenkrijgt, is dat heel erg zuur."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner