15.12.2015 10:22

Vitesse presenteert Japanse linksback

Kosuke Ota kijkt vooruit met de bal aan de voet tijdens de competitiewedstrijd tussen FC Tokyo en Kashiwa Reysol. (07-11-2015)
Kosuke Ota kijkt vooruit met de bal aan de voet tijdens de competitiewedstrijd tussen FC Tokyo en Kashiwa Reysol. (07-11-2015)

Kosuke Ota vertrekt definitief naar Vitesse. De Japanse linksback heeft een contract voor 4,5 jaar getekend bij Vitesse en komt transfervrij over van het Japanse FC Tokyo. Ota sluit in januari aan bij de selectie van Vitesse.

"We hebben Kosuke Ota meerdere keren aan het werk gezien", vertelt technisch directeur Mohammed Allach op de website van Vitesse. "Het is een vleugelverdediger die past bij onze manier van voetballen. Hij kan uit de voeten op de linksbackpositie, een positie in de selectie die tot deze investering dun bezet was. Daarnaast neemt hij met zijn 28 jaar de nodige ervaring met zich mee."

"Ik kijk er naar uit om voor Vitesse te spelen en ik hoop zo snel mogelijk belangrijk te zijn voor het team", aldus Ota. "Vitesse heeft mij opgezocht in Tokyo waarbij we het uitgebreid over de speelstijl hebben gehad. Die presentatie, waarin de club ook veel over mijn voetbalkwaliteiten wist te vertellen, heeft mij ervan overtuigd dat Vitesse mij graag wilde hebben", aldus Ota, die na Michihiro Yasuda en Mike Havenaar de derde Japanner is die voor Vitesse zal gaan spelen. "Het zijn jongens van mijn leeftijd. Ik heb ze gesproken over Vitesse en zij vertelde mij goede verhalen over de club."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner