16.12.2015 17:32

AS Roma blameert zich in bekertoernooi

Het kleine Spezia Calcio heeft in het Italiaanse bekertoernooi voor een daverende verrassing gezorgd door woensdag AS Roma te verslaan. Na de reguliere speeltijd en de verlenging stond het in Rome 0-0, en Spezia bleek de beste vanaf elf meter.

Na 120 minuten gespeeld te hebben zonder doelpunten, moesten strafschoppen de beslissing brengen in het duel tussen de grootmacht uit Rome en Spezia. Die ploeg komt uit in de Serie B, de Jupiler League van Italië. Toch waren het de vedetten van AS Roma die de mist ingingen in de beslissende strafschopserie. Miralem Pjanić raakte de lat, Edin Džeko schoot over. Spezia was wel trefzeker en toen Gennaro Acampora de vierde strafschop in het doel schoot, wist de ploeg zich zeker van een plek in de kwartfinale.

AS Roma is de laatste tijd niet in goeden doen. De Romeinen wisten in de Serie A vier wedstrijden op rij niet te winnen en zijn daarom afgezakt naar de vijfde plaats in de Italiaanse competitie. AS Roma komt na de winterstop nog wel uit in de Champions League, al was dat kantje boord.

ANP/Voetbal.com

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner