17.12.2015 10:55

Messi moet duel voor WK clubteams missen

Met de terugkeer van Neymar leek het aanvalstrio 'MSN' in ere hersteld te zijn, maar FC Barcelona heeft toch een blessuregeval. Lionel Messi zal de halve finale voor het WK clubteams tegen Guangzhou Evergrande missen. Ook Neymar wordt uit voorzorg aan de kant gehouden.

De Argentijn moet verstek laten gaan, vanwege nierklachten. Dit werd donderdagochtend (donderdagmiddag plaatselijke tijd) pas bekend, waardoor coach Luis Enrique op het laatste moment nog moet improviseren. De Spaanse coach besluit om jongeling Munir El Haddadi de kans te geven in zijn basisopstelling. Zodoende zullen de ogen vooral gericht zijn op Luis Suárez. De spits is de enige overgebleven speler van het trio, maar liet dit seizoen prima te functioneren. Over alle competities scoorde hij al negentien keer.

Aan de zijde van Guangzhou en Evergrande wordt er ook een opvallende speler op de bank gehouden. Robinho mag namelijk niet starten van coach Luis Felipe Scolari. De Braziliaanse coach geeft de voorkeur aan twee andere Brazilianen: Goulart en Elkeson. De meest bekende speler die wél in de basis staat is Paulinho. Hij speelde in het verleden bij Tottenham Hotspur.

Het duel volg je hier LIVE.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner