17.12.2015 22:12

Roorda legt transfer uit: "Avontuur voorop"

Orhan Džepar (l.) heeft het druk met de aanwezigheid van Geert Arend Roorda, die de bal van de voet van de Eagles-middenvelder wil plukken tijdens Go Ahead Eagles - FC Dordrecht. (06-11-2015)
Orhan Džepar (l.) heeft het druk met de aanwezigheid van Geert Arend Roorda, die de bal van de voet van de Eagles-middenvelder wil plukken tijdens Go Ahead Eagles - FC Dordrecht. (06-11-2015)

Na negen jaar van blessureleed in Nederland zoekt Geert Arend Roorda de zon op na de winterstop. De middenvelder van FC Dordrecht besloot in te gaan op een aanbieding vanuit Australië en legt uit dat zijn blessureverleden daar ook mee te maken heeft. Roorda tekende een contract bij Richmond SC, dat uitkomt op het tweede niveau van Australië. 

"Na mijn blessures heb ik keihard gewerkt om weer terug te komen. FC Dordrecht heeft mij de kans gegeven om weer op hoog niveau te voetballen, daar ben ik de club dankbaar voor. Was er geen andere club gekomen dan had ik hier met veel plezier het seizoen afgemaakt", vertelt Roorda op de clubwebsite van zijn huidige werkgever.

"Australië stond altijd al op mijn verlanglijstje, na alle ellende die ik heb gehad met mijn blessures stond het avontuur voorop. Via oud-voetballer Bas van de Brink, die ook in Australië heeft gespeeld, kwam ik bij Richmond terecht. Een nu nog kleine maar ambitieuze club in Melbourne", kijkt hij naar zijn nieuwe club. 

"Het voetbal daar is heel fysiek en daarom hebben ze de voorkeur voor spelers uit Nederland om de Hollandse School te integreren, daar kan ik een steentje aan bijdragen. De competitie begint daar half februari, in januari vertrek ik naar Melbourne zodat ik eerst kan acclimatiseren." Roorda gaat niet alleen met de bal aan de slag.

"Naast voetballen ga ik daar ook een jeugdteam coachen, iets wat ik ook graag wilde. Mijn contract bij Richmond is voor zeven maanden, zolang duurt de competitie inclusief de play-offs, en dan kijken we weer verder. Ik kan altijd terug naar Nederland maar misschien bevalt het me daar heel goed. De verhalen van andere Nederlandse voetballers in Australië zijn heel positief. We zien het wel, ik heb er in ieder geval veel zin in."

Als Roorda inderdaad tot aan het einde van zijn contract blijft, is hij clubloos als in Nederland de seizoenen al begonnen zijn. Vorig seizoen werd de laatste wedstrijd in de NPL, de tweede competitie in Australië, op 13 augustus gespeeld.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner