18.12.2015 09:47

SBV Excelsior zonder Kruys in jaarafsluiter

Rick Kruys (r.) moet in de achtervolging bij Davy Pröpper (l.) tijdens het competitieduel PSV - Excelsior. (17-10-2015)
Rick Kruys (r.) moet in de achtervolging bij Davy Pröpper (l.) tijdens het competitieduel PSV - Excelsior. (17-10-2015)

SBV Excelsior moet het in de laatste wedstrijd van het kalenderjaar stellen zonder Rick Kruys. De middenvelder, die dit seizoen elke competitiewedstrijd speelde, kampt met hamstringklachten. Daardoor mist hij het thuisduel met SC Cambuur.

Trainer Alfons Groenendijk meldt aan RTV Rijnmond dat de dertigjarige Kruys deze hele week niet heeft getraind. Het afgelopen weekend werd de middenvelder tijdens de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen halverwege de wedstrijd naar de kant gehaald vanwege hamstringproblemen.

Groenendijk zegt dat Excelsior zondag een goed resultaat moet behalen, maar van druk wil hij niet spreken. "Druk bestaat zeker wel in het voetbal. Maar de vraag is hoe je er mee om gaat. Het kan je blokkeren, maar het kan ook leiden tot betere prestaties. Als we deze wedstrijd winnen, sluiten we het jaar goed af en hoeven we voorlopig niet meer naar beneden te kijken."

De Rotterdammers zondag op Woudestein uitstekende zaken doen tegen SC Cambuur. Bij winst worden de Leeuwarders op tien punten gezet. Verliest Excelsior in Rotterdam, dan is het gat met SC Cambuur 'slechts' vier punten.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner