18.12.2015 19:52

Planning van kwartfinale KNVB beker bekend

De KNVB heeft zich vrijdag gebogen over het speelschema van de kwartfinale van de KNVB beker en heeft besloten dat AZ en HHC Hardenberg op 2 februari de speelronde aftrappen. Op 3 en 4 februari volgen de overige drie wedstrijden in de kwartfinale. AZ en HHC Hardenberg trappen in Alkmaar af om 20.45.

De eerstvolgende wedstrijd daarna gaat tussen FC Den Bosch en de amateurs van VVSB, die op woensdag 3 februari om 18.30 beginnen in De Vliert. Op diezelfde dag nemen ook Roda JC en Feyenoord het tegen elkaar op in het vaderlandse bekertoernooi. PSV en FC Utrecht sluiten de kwartfinale af op 4 februari, met een wedstrijd die om 20.45 begint. Na dat duel wordt er geloot voor de halve finale.

Net zoals vorig seizoen staat er weer veel op het spel in de KNVB beker. De winnaar mag zich namelijk rechtstreeks melden in de groepsfase van de Europa League, waardoor voetbal in de voorronde uitgesloten is. Een echte prijs, aangezien Nederlandse ploegen regelmatig moeite hebben om die voorrondes door te komen. De finale van de KNVB beker wordt op 24 april gespeeld, de halve finales staan begin maart op het programma.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner