19.12.2015 10:02

Drommel: "Ik moet daar meedogenloos zijn"

Feyenoord-middenvelder Simon Gustafson schiet zijn ploeg naar een 1-0 voorsprong tegen FC Twente. Twente-doelman Joël Drommel is verslagen. (22-11-2015)
Feyenoord-middenvelder Simon Gustafson schiet zijn ploeg naar een 1-0 voorsprong tegen FC Twente. Twente-doelman Joël Drommel is verslagen. (22-11-2015)

Joël Drommel maakte begin dit seizoen zijn debuut bij FC Twente, maar verloor zijn basisplaats onder de lat na een reeks fouten. Door de schorsing van Nick Marsman mocht hij tegen Vitesse weer onder de lat staan, maar uitgerekend bij zijn rentree blunderde de jonge doelman opnieuw.

Vitesse won in eigen huis met 5-1 en bij het derde doelpunt zag Drommel er niet goed uit. "Ik word geblokt en volgens mij mag dat niet in het vijfmetergebied", omschrijft de doelman de goal tegenover FOX Sports. "Natuurlijk moet ik daar meedogenloos zijn, maar hij loopt met zijn rug tegen me aan. Het is lastig om dan de bal te pakken." 

Doordat hij zijn basisplaats onlangs kwijtraakte is hij mentaal niet in topvorm. De doelman vindt het daarom pijnlijk dat hem dit weer moet overkomen. "Natuurlijk wordt dan je zelfvertrouwen wat minder. Maar ook dit moet ik van me afzetten. Ik moet door." Toch was Drommel blij dat hij weer mocht aantreden in de basis.

"Het is mooi dat je weer onder de lat kunt staan. Want natuurlijk is het klote om eruit gehaald te worden, maar misschien was het wel slim van de trainer. Soms moet je een jonge keeper in bescherming nemen. Maar gelukkig heb ik doorgeknokt en mijn kans gekregen. Helaas is dat vandaag niet goed uitgepakt", besluit hij.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner