20.12.2015 12:32

Hiddink wil Drogba graag terug bij Chelsea

Guus Hiddink (l.) en Didier Drogba zijn aandachtig toeschouwer tijdens het competitieduel van Chelsea met Sunderland. (19-12-2015)
Guus Hiddink (l.) en Didier Drogba zijn aandachtig toeschouwer tijdens het competitieduel van Chelsea met Sunderland. (19-12-2015)

Eén van de eerste dingen die Guus Hiddink als trainer van Chelsea gaat doen, is proberen om Didier Drogba tijdelijk terug te halen naar de club. De Ivoriaan is publiekslieveling in Londen en werd zaterdag gespot op Stamford Bridge.

In gesprek met het televisieprogramma De Tafel van Kees bevestigt Hiddink dat hij Drogba gaat ziet terugkeren. De spits, die van 2004 tot en met 2012 bij de club speelde en vorig seizoen ook al terugkeerde, staat momenteel onder contract bij Impact de Montreal, dat uitkomt in de Major League Soccer in Amerika. Over de Atlantische oceaan lopen de seizoenen rond de wintermaanden af.

"Het is wel de bedoeling dat we Drogba naar hier halen", is Hiddink stellig in het gesprek met FOX Sports. "Het is belangrijk dat dit soort spelers betrokken worden bij de club waar hun hart ligt." Drogba is inmiddels 37 jaar, maar is het scoren absoluut nog niet verleerd. In veertien competitiewedstrijden in de MLS scoorde hij twaalf keer. In de Premier League was hij 105 keer trefzeker in 250 competitiewedstrijden. Bij zijn laatste terugkeer kwam hij tot 28 duels in Engeland en wist hij vier keer te scoren.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner