21.12.2015 16:18

Çavlan: "We moeten constanter presteren"

Timothy Derijck komt voor Caner Çavlan tijdens sc Heerenveen - ADO Den Haag. (20-12-2015)
Timothy Derijck komt voor Caner Çavlan tijdens sc Heerenveen - ADO Den Haag. (20-12-2015)

SC Heerenveen moet tijdens de tweede seizoenshelft constanter presteren, dat is althans de mening van verdediger annex middenvelder Caner Çavlan.

De Friezen verloren afgelopen weekend met 4-0 van ADO Den Haag. "De goals die we tegen krijgen waren slordig. Het zijn van die kleine dingen en dan irriteer je je kapot", aldus Çavlan in gesprek met Omrop Fryslân. "Maar goed bij de 0-1 stand kun je het nog rechtzetten. Dan krijg je in de tweede helft nog zo'n klutsgoal tegen en dan weet je dat het moelijk wordt."

"Je baalt ervan dat we zo slordig achterkomen, terwijl we eigenlijk weinig weggeven. Ik had het gevoel dat we meer de bal hadden maar we hebben niet volwassen gespeeld. De kansen die zij kregen werden benut dat deden wij niet", aldus Çavlan, die met gemengde gevoelens terugkijkt op de eerste seizoenshelft. "De eerste seizoenshelft is met ups en downs gegaan. We hebben goede wedstrijden gespeeld maar ook mindere zoals tegen ADO."

SC Heerenveen is nu terug te vinden op de elfde plek op de ranglijst. "Uiteindelijk staan we daar, je kunt er nu niets aan veranderen. Er is nog veel werk aan de winkel en hebben wat recht te zetten in de tweede seizoenshelft. We hebben een jonge ploeg, maar dat mag niet een excuus zijn. We moeten in de tweede seizoenshelft constanter blijven en presteren. De slordige fouten moeten eruit. Als we dat eruit halen kunnen we gewoon omhoog kijken, want er zit veel kwaliteit in het team."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner