21.12.2015 19:35

Diederik Boer onder de lat tegen Volendam

Tegen De Graafschap speelt Diederik Boer zijn eerste officiële minuten van dit seizoen. De AFC Ajax-speler houdt de nul en mede daardoor wint Ajax met 2-0. (24-09-2015)
Tegen De Graafschap speelt Diederik Boer zijn eerste officiële minuten van dit seizoen. De AFC Ajax-speler houdt de nul en mede daardoor wint Ajax met 2-0. (24-09-2015)

Doelman Diederik Boer staat onder de lat bij Jong Ajax tegen Volendam. De reservekeeper van de Amsterdammers deed dit jaar nog niet mee in de Jupiler League. Vorig seizoen kwam Boer tot drie duels.

Jaap Stam en Andries Ulderink wijzigen, naast de keeperspositie van Boer, de basiself op nog twee plekken ten opzichte van vorige week tegen FC Den Bosch. Tegen Volendam staan Pelle Clement en Elton Acolatse weer vanaf minuut een op het veld. Vorige week ontbraken zij nog in de basisopstelling tegen FC Den Bosch. Toen speelden toen Ashraf El Mahdioui en Abdelhak Nouri in de middenlinie bij Jong Ajax.

Bij Volendam ontbreekt Gyliano van Velzen nog altijd in de voorhoede met een blessure en daarom stuurt trainer Robert Molenaar Bert Steltenpool, Hilal Ben Moussa en Kevin van Kippersluis als de drie aanvallers het veld in. Dit gaat ten koste van van Jack Tuyp, die vorige week tegen FC Oss nog bij de eerste elf zat. 

Daarnaast keert Jermano Lo Fo Sang weer terug in de basis. De vleugelverdediger was vorige week geblesseerd, maar zorgt met zijn plek bij de eerste elf dat Randy Ababio niet in de basis staat en zelfs niet bij de selectie zit. De Wijdbroeken hebben Jeroen Verhoeven op de bank zitten. De keeper speelde drie seizoenen voor de Amsterdammers, maar deed nooit mee met Jong Ajax in de Jupiler League.

Het duel is vanaf 20.00 uur LIVE te volgen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner