22.12.2015 11:32

Kuipers succesvol geopereerd aan lies

Bas Kuipers (r.) gebruikt zijn lichaam om de bal te beschermen, terwijl Marvin Peersman alles uit de kast haalt om in balbezit te komen. (20-12-2015)
Bas Kuipers (r.) gebruikt zijn lichaam om de bal te beschermen, terwijl Marvin Peersman alles uit de kast haalt om in balbezit te komen. (20-12-2015)

Bas Kuipers heeft een succesvolle operatie aan zijn lies achter de rug. De verdediger van Excelsior werd maandag geopereerd en zal vier tot zes weken uit de roulatie zijn.

Kuipers had zich maandagochtend in het ziekenhuis gemeld, maar werd pas om twee uur geholpen. "Ik moest dus lang wachten, maar het belangrijkste is dat de ingreep volgens de artsen geslaagd was", aldus Kuipers op de clubsite van de Rotterdammers. "Normaal gesproken staan er vier tot zes weken voor het herstel, dus we zullen zien. De eerste wedstrijden na de winterstop komen te vroeg, maar ik hoop er zo snel mogelijk weer bij te zijn", aldus Kuipers, die eerst gaat genieten van een paar vrije dagen. "Lekker met familie en vrienden. Ik moet rust nemen, dus ik heb een goed excuus om bediend te worden, haha."

Kuipers speelde recentelijk met twee liesbreuken. "Ik liep al langer rond met liesklachten. Na overleg met de medische staf heb ik onderzoek laten verrichten en toen bleek dat ik twee liesbreuken had. Met de trainer en de medische staf hebben we overlegd en besloten te wachten tot de winterstop. Er waren momenten dat ik flink wat pijn had, maar uiteindelijk heb ik het toch vol kunnen houden. Dat was soms best lastig, want ik speelde en wilde dat dus niet als excuus gebruiken. Ik ben wel blij dat de operatie nu achter de rug is."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner