22.12.2015 16:13

Courtois is blij met Hiddink: "Een vakman"

Thibaut Courtois ligt verslagen op de grond. De Belgische doelman is voor de tweede keer verschalkt door Leicester City. (14-12-2015)
Thibaut Courtois ligt verslagen op de grond. De Belgische doelman is voor de tweede keer verschalkt door Leicester City. (14-12-2015)

Thibaut Courtois is blij met de aanstelling van Guus Hiddink als interim-trainer van Chelsea FC. De Belgische doelman denkt dat de club een goede keuze heeft gemaakt door hem aan te stellen als de nieuwe manager.

"Hij heeft het hier in het verleden erg goed gedaan, hij is een vakman", zegt Courtois op de website van Chelsea. De Londense club stond in 2009 ook tijdelijk onder leiding van Hiddink. Toen wist hij de FA Cup te winnen. Courtois is echter van mening dat het aanstellen van Hiddink alleen niet genoeg is. "We moeten als team een reactie geven na de slechte seizoenstart."

"Als selectie zijn we verantwoordelijk. We hebben topspelers en dan mag het niet gebeuren dat je vijftiende staat. Hopelijk kunnen we onder Hiddink de weg terug omhoog inzetten", gaat de Belg verder. Courtois krijgt bijval van Luis Pedro die Hiddink na het gewonnen duel met Sunderland (3-1) sprak. "De club heeft vertrouwen in Hiddink. Ik heb na het duel met Sunderland een minuut met hem in het Spaans gesproken en daar hield ik een goed gevoel aan over. Hij vertelde me blij te zijn met mijn aanwezigheid en de kwaliteit binnen het team."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner