22.12.2015 19:00

Stekelenburg en Forster kunnen rentree maken

Maarten Stekelenburg geeft aanwijzingen tijdens het duel tussen Manchester City - Southampton. (28-11-2015)
Maarten Stekelenburg geeft aanwijzingen tijdens het duel tussen Manchester City - Southampton. (28-11-2015)

Manager Ronald Koeman kan bij Southampton weer beschikken over voldoende keepers. Doelman Fraser Forster staat op het punt om terug te keren na een blessure die hem acht maanden buitenspel zette. Ook Maarten Stekelenburg is weer fit genoeg om bij Southampton onder de lat te staan.

Forster raakte eind maart geblesseerd zwaar geblesseerd aan zijn knie tijdens de wedstrijd tegen Burnley. De keeper moest vrezen voor het voetbalseizoen, maar hervatte afgelopen dinsdag de groepstraining en is daarmee nagenoeg fit. Een succesvolle knieoperatie zorgde voor een voorspoedig herstel.

Ook Stekelenburg heeft zijn enkelblessure achter zich gelaten. De keeper kwam van Fulham op huurbasis naar Southampton om de geblesseerde Forster te vervangen. "Hij is oké" vertelde Koeman in de Southampton Echo. "Hij heeft gisteren en vandaag weer getraind. Als hij deze lijn doorzet is hij zaterdag inzetbaar."

In één klap heeft Koeman geen keepersprobleem meer maar een luxeprobleem. De onervaren Paulo Gazzaniga (23) mocht de afgelopen duels het doel verdedigen, maar komende zaterdag tegen Arsenal heeft de manager twee beoogde eerste keepers ter beschikking.

Het duel tussen Southampton en Arsenal is zaterdag LIVE via onze liveticker te volgen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner