23.12.2015 09:24

Zeegelaar transfereert naar Portugese topclub

Zeegelaar is in volle concentratie en trapt de bal. De linkervleugelverdediger stond op het trainingsveld bij zijn nieuwe club Rio Ave. (06-08-2014)
Zeegelaar is in volle concentratie en trapt de bal. De linkervleugelverdediger stond op het trainingsveld bij zijn nieuwe club Rio Ave. (06-08-2014)

Marvin Zeegelaar verkast in januari van Rio Ave naar Sporting Lissabon. De oud-Ajacied speelde sinds de zomer van 2014 voor zijn huidige club en is uitermate tevreden met de kans die hij krijgt in de Portugese hoofdstad.

"Als er een club als Sporting komt, is dat een goede stap Ik kwam hier met een specifiek doel. Ik wilde hier bij Rio Ave een jaar, anderhalf jaar spelen, om dan een volgende stap te maken. Áls Sporting dan komt... Het is een grote club, waar je hard voor moet werken om daar terecht te komen", aldus Zeegelaar op de website van Rio Ave.

Via Ajax en Excelsior belandde Zeegelaar in Turkijke. Bij Elazığspor speelde hij een seizoen en hij liet zich verhuren aan Blackpool. Daarna vertrok de linksback naar Portugal. "Ik wist dat ik alleen nog maar omhoog kon toen ik hier afgelopen zomer binnenkwam. Ik heb me hier mogen ontwikkelen. Het is een goede keuze geweest om voor Rio Ave te gaan spelen, want ik heb hier een hoop nieuwe ervaringen opgedaan."

Hoewel de transfer nog definitef gemaakt moet worden, is het jeugdexponent van Ajax dus erg tevreden met zijn overstap, al zal het lastig worden een basisplaats te krijgen gezien de concurrentie. "Ik ben niet bang voor deze kans die ik nu ga grijpen. Ik zal me aan moeten passen, maar dat is normaal. Ik hoop dat ik zal gaan spelen, maar daar zal ik hard voor werken", geeft Zeegelaar gepassioneerd aan.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner