23.12.2015 14:52

TvdW: ADO en Cambuur sluiten jaar goed af

Voetbal.com biedt de bezoeker in het huidige voetbalseizoen een nieuwe dienst aan. Vanaf de eerste speelronde van de Eredivisie komen wij met een Team van de Week en houden we een individuele spelersranking bij.

Zoals elke week becijferen Voetbal.com, De Telegraaf, Voetbal International en het Algemeen Dagblad de spelers van de Eredivisie. Nadat de laatste speelronde van dit jaar van de Eredivisie afgelopen weekend werd gespeeld, zetten we nu de spelers die het beste presteerden op een rijtje. Het eerste wat direct opvalt: geen spelers van PSV, Ajax of Feyenoord in het Team van de Week. Dat is nog niet vaak voorgekomen dit voetbalseizoen. Ajax wist maar nipt te winnen van De Graafschap, Feyenoord ging onderuit tegen NEC en PSV wist ternauwernood het PEC Zwolle van Ron Jans te verslaan.

Zoals gezegd, Ajax had het in eigen huis lastig met De Graafschap. Dat kwam mede door het goede optreden van De Graafschap-goalie Hidde Jurjus. De doelman moest er twee doorlaten, maar zorgde er wel voor dat Ajax met slechts één doelpunt verschil wist te winnen van de hekkensluiter van de Eredivisie. PSV won weliswaar van PEC, maar van harte ging het zeker niet. De enige speler uit die wedstrijd die het Team van de Week heeft gehaald is PEC-verdediger Bram van Polen. De aanvoerde van de Zwollenaren zette een strafschop om in een doelpunt en was even later de aangever bij het doelpunt van Lars Veldwijk.

Dries Wuytens staat ditmaal ook in het Team van de Week. De verdediger van Willem II scoorde tweemaal in de belangrijke wedstrijd tegen Roda JC, die uiteindelijk met 3-2 werd gewonnen. De verdediging wordt compleet gemaakt door twee spelers van ADO Den Haag. De Hagenaren wonnen zondagmiddag ruim in en tegen Heerenveen (0-4) en twee doelpuntenmakers zien we daarom terug in de verdediging. Aaron Meijers, maker van de eerste treffer van de wedstrijd, krijgt een 7.63 voor zijn optreden. Dat is net iets hoger dan zijn collega achterin, Tommy Beugelsdijk. De centrale verdediger scoorde de 0-3 en krijgt een 7.25.

Daar blijft het bij ADO Den Haag niet bij. Danny Bakker, één keer trefzeker en twee assists, ziet zijn goede optreden worden beloond met een 7 en een plaatsje in het elftal van de week. Bakker neemt plaats naast SC Cambuur-middenvelder Jack Byrne. De huurling van Manchester City scoorde één keer in de met 1-4 gewonnen wedstrijd tegen SBV Excelsior. Smaakmaker van het seizoen bij Heracles, Ilias Bel Hassani neemt wederom weer plaats in het Team van de Week. De middenvelder krijgt een 7 voor zijn optreden tegen FC Groningen.

Dan belanden we alweer in de aanval. Deze bestaat overigens uit spelers die vaker voorkomen in het Team van de Week. Om te beginnen Milot Rashica. De razendsnelle aanvaller was op dreef tegen FC Twente en scoorde daarin twee keer. Twee doelpunten kwamen ook op naam van Bartholomew Ogbeche. De aanvaller van SC Cambuur stond vorige week ook in het Team van de Week en blijft dus goed presteren. De laatste speler die we belichten is Édouard Duplan. Wederom een ADO Den Haag-speler. Scoren deed hij niet, maar speelde wel een dijk van een wedstrijd en behaalde daarom een 7.38.

Door: Thomas Mulder

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner