25.12.2015 21:50

Belg geniet in Zwolle: "Beste keuze geweest"

Kevin Begois heeft zijn kans bij PEC Zwolle gegrepen. Na het vertrek van Warner Hahn afgelopen seizoen, heeft de 33-jarige doelman de plek onder de lat overgenomen. De Belg is dan ook erg gelukkig in Zwolle.

"Dat ik dit jaar eerste doelman ben geworden, waardeer ik echt. Naarmate je ouder wordt, ga je meer relativeren. Ik ben een gevoelsmens. Zwolle past wat dat betreft echt bij mij. Vooral door het sociale karakter", vertelde de dolgelukkige sluitpost aan De Stentor.

De oud-goalie van onder andere Roda JC en VVV-Venlo weet nog als de dag van vandaag wat er 2,5 jaar eerder gebeurde. "Ik zat thuis in Antwerpen toen mijn zaakwaarnemer belde: 'Er zijn vier clubs met interesse, we gaan praten met PEC Zwolle'. PEC stond voor mij op de eerste plaats. We zijn die dag naar Zwolle gereden en 's avonds waren we al akkoord over een contract. Mijn gevoel was zo goed bij de club. En terecht, zo blijkt nu. Het is de snelste, maar ook de beste keuze uit mijn loopbaan geweest."

Over stoppen heeft de routinier nog geen seconde nagedacht. "Dit is alweer mijn zeventiende seizoen in het betaalde voetbal. Ik was amper zestien toen ik al bij het eerste elftal kwam (van KV Mechelen). Na dit seizoen zou ik het liefst nog twee jaar doorgaan. Ik spiegel mij wat dat betreft graag aan Joost Broerse, die op zijn 36ste nog topfit was. Dat heb ik ook voor ogen. Ik zou vooral de sfeer van de kleedkamer gaan missen", aldus Begois.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner