27.12.2015 19:15

'Ten Cate gaat voor tweede club in Emiraten'

Henk ten Cate gaat mogelijk aan de slag als trainer in de Verenigde Arabische Emiraten. De 61-jarige oud-trainer van onder andere Go Ahead Eagles, Heracles Almelo, Sparta, Vitesse en Ajax werd gespot bij Al Jazira Club. Dit team staat krap boven de degradatieplekken in de UAE Arabian Gulf League. Een foto van Ten Cate verscheen op Twitter. In 2010 stond de oefenmeester al heel kort aan het roer bij Al Ahli.

De laatste klus die Ten Cate oppakte was in Nederland, toen hij tijdelijk hoofdtrainer werd bij Sparta. Aan het begin van 2013 volgde hij Michel Vonk toen op, waarna Ten Cate tot de zomer van 2013 bij de Rotterdamse club bleef. Al Jazira Club is een financieel aantrekkelijk avontuur voor Ten Cate, aangezien de ploeg enkele sterren in de selectie heeft.

Zo konden Jefferson Farfán (ex-PSV en Schalke 04) en Mirko Vučinić (AS Roma en Juventus) de zakken geld uit de woestijn niet weerstaan, terwijl de club eerder dit jaar Gervinho naar de Verenigde Arabische Emiraten wilde halen. De Ivoriaan had echter bijzondere eisen, waardoor een transfer uiteindelijk niet doorging.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner