03.01.2016 09:43

Update: Meleg voor 2,5 jaar terug naar Servië

Dejan Meleg heeft snel na het ontbinden van zijn contract bij Ajax een nieuwe club gevonden. Volgens media in zijn thuisland keert de Serviër terug bij Vojvodina, de club waar Ajax hem in 2013 wegplukte na een slepende transfersoap.

Meleg werd binnengehaald als groot talent, maar brak nooit definitief door in Amsterdam. Via Ajax A1 kwam hij terecht in de Jupiler League bij de beloften van de Amsterdammers, maar de stap naar het eerste elftal van Ajax wist hij nooit te maken. Ook een verhuurperiode aan SC Cambuur wierp geen vruchten af.

Meleg kreeg dusdanig weinig speeltijd in Leeuwarden, dat besloten werd om hem midden in het seizoen terug te sturen naar Jong Ajax. Daar mocht Meleg alleen maar trainen, aangezien hij buiten de transferperiode terugkeerde op De Toekomst. In het huidige seizoen kreeg Meleg echter ook nauwelijks speeltijd, waarna hij en Ajax besloten om de samenwerking per direct te eindigen.

Ajax deed in 2012 maanden over het binnenhalen van Meleg, aangezien de Serviër vastzat aan een wurgcontract met een louche zaakwaarnemer. Die behartigde zijn belangen in ruil voor een klein geldbedrag en voetbalschoenen. Door de tussenkomst van deze zaakwaarnemer kon Ajax lang geen zaken doen met Meleg en Vojvodina.

Update: 03-01-2016: 09:43:

Dejan Meleg heeft zoals verwacht een nieuw contract getekend bij zijn oude club Vojvodina. De Serviër was transfervrij sinds december, toen Ajax zijn contract ontbond. Meleg heeft een contract van 2,5 jaar getekend, tot de zomer van 2018.

Ajax haalde Meleg in 2012 als groot talent binnen van de Servische club, maar de middenvelder, die in Amsterdam vooral op de flanken werd gebruikt, maakte zijn belofte nooit waar. Ook een verhuurperiode aan SC Cambuur bracht club en speler niets, waarop besloten werd om het aflopende contract van Meleg per direct te beëindigen. Vojvodina haalde overigens per direct een andere oud-speler terug, namelijk Milan Stepanov.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner