30.12.2015 19:55

Paris Saint-Germain wint oefenpot van Inter

Paris Saint-Germain is aan het begin van de winterstop verder gegaan met wat het in de eerste seizoenshelft ook al deed. De ploeg uit de Franse hoofdstad won in Qatar een oefenwedstrijd van Inter, dat bovenaan staat in de Serie A. Op neutraal terrein werd het 1-0 voor de Fransen. Jean-Kévin Augustin werd de gevierde man aan zijde van Paris Saint-Germain, aangezien hij vlak voor rust de enige treffer van de wedstrijd maakte.

De wedstrijd tussen Paris Saint-Germain en Inter werd in Doha, de hoofdstad van Qatar afgewerkt. Sponsorbelangen zullen daar ongetwijfeld mee te maken hebben. Ondanks het feit dat het om een oefenwedstrijd ging, stonden er grote namen aan de aftrap. Zo begonnen bij Paris Saint-Germain Zlatan Ibrahimović, Marco Verratti en Gregory van der Wiel, terwijl Inter met spelers als Samir Handanovič, Geoffrey Kondogbia en Stevan Jovetić speelde. Van der Wiel werd in de rust gewisseld.

Beide ploegen zijn koploper in eigen land. Paris Saint-Germain heerst als vanouds in de Ligue 1, terwijl Inter voorlopig de razend spannende titelstrijd in de Serie A wint. De ploeg staat slechts één puntje voor op ACF Fiorentina en SSC Napoli, terwijl ook Juventus en AS Roma zich bovenin melden.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner