01.01.2016 19:11

IJsselmeervogels verlengt met Van der Heide

Sandor van der Heide laat een dusdanig goede indruk achter in de Topklasse Zaterdag, dat het bestuur van IJsselmeervogels heeft besloten om langer met hem door te gaan. Het aflopende contract van de trainer werd met één jaar verlengd, waardoor Van der Heide ook het volgende seizoen voor de groep van de amateurploeg staat.

Van der Heide kwam eind november voor de groep van IJsselmeervogels te staan, kort nadat hij was vertrokken bij SC Cambuur. Van der Heide was assistent-trainer bij het eerste elftal, maar werd opzij gezet na matige prestaties. SC Cambuur had een rol als scout in gedachte voor Van der Heide, maar die was daar zelf niet blij mee en zocht zijn heil ergens anders. IJsselmeervogels bood hem een contract aan voor het resterende seizoen, maar daar is nu dus een extra jaar bij aangeplakt.

De contractverlenging betekent echter niet direct dat IJsselmeervogels er goed voor staat in de Topklasse Zaterdag. In zestien competitiewedstrijden wist de ploeg slechts achttien punten te pakken, wat de ploeg een twaalfde plek in de competitie oplevert. Daarnaast werd de formatie van Van der Heide al in de eerste ronde van de KNVB beker uitgeschakeld door Koninklijke HFC, alhoewel Van der Heide toen nog niet aan het roer van de club stond.

Dit seizoen staat in het teken van de toekomst, aangezien de ploegen in de Topklasse zich kunnen plaatsen voor de nieuwe competitie, die vanaf volgend seizoen begint. Alleen de eerste nummers zeven maken kans op een promotie.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner