01.01.2016 20:31

Čech stuurt verdediging aan in drie talen

Als keeper van Arsenal is het verstandig om je talen goed te kennen. Petr Čech, momenteel eerste goalie in Londen, vertelt in een mooie anekdote dat hij zijn verdedigers in drie verschillende talen instructies geeft tijdens wedstrijden.

In de basisopstelling die Arsène Wenger vaak het veld opstuurt, staan drie verschillende nationaliteiten, als Gabriel Paulista niet speelt. Met Héctor Bellerín en Nacho Monreal heeft Arsenal Zuid-Europese backs, terwijl in het hart van de verdediging de Fransman Laurent Koscielny naast Duitser Per Mertesacker staat.

"Ik spreek Spaans tegen de backs. Bij Laurent Koscielny is dat Frans. Met Per Mertesacker communiceer ik in het Engels. Mertesacker spreekt de andere verdedigers in het Engels aan, maar soms wordt dat niet door iedereen begrepen. Daarom spreek ik hen dan aan in hun taal", schijnt Čech wat licht op de communicatieproblemen in de defensie bij Arsenal. 

Tot hele grote problemen lijkt de multiculturele samenstelling van de defensie niet te leiden, aangezien Arsenal 2015 afsloot als koploper van de Premier League. Daarnaast kreeg de ploeg maar achttien doelpunten tegen in de eerste seizoenshelft, wat het minste aantal is in de top drie van Engeland.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner