03.01.2016 12:47

PSV trekt Da Silva (19) aan voor Jong PSV

Luiz Beto da Silva (l.) heeft moeite met de aanname, omdat Milan Massop (r.) er kort op zit tijdens het duel Jong PSV - FC Eindhoven. (22-04-2016)
Luiz Beto da Silva (l.) heeft moeite met de aanname, omdat Milan Massop (r.) er kort op zit tijdens het duel Jong PSV - FC Eindhoven. (22-04-2016)

Na kort getouwtrek met zijn vorige werkgever heeft PSV de transfer van de Peruviaan Luiz Beto da Silva officieel aangekondigd. Het achttienjarige talent sluit aan bij Jong PSV en heeft een contract tot 2018 getekend. Daarnaast is er tijdens de onderhandelingen een optie voor twee extra contractjaren afgesproken.

Da Silva, wat op de achterkant van het shirt van de speler komt te staan, speelde dit seizoen voor Sporting Cristal, maar liep eind december uit zijn contract bij de club uit zijn geboorteland. Daar was de ex-werkgever het echter niet mee eens, waarna de club om een transfersom voor de aanvaller vroeg. PSV ging hier echter niet mee akkoord en nu de transfer officieel is aangekondigd, lijkt de korte soap snel te einde.

PSV heeft met de komst van Da Silva de derde Peruviaan in de geschiedenis van de club aangetrokken. De bekendste, Jefferson Farfán, doet bij de nieuweling zeker een belletje rinkelen. "Ik hoop in zijn voetsporen te kunnen treden. Hij is een fantastische voetballer en heeft het hier erg goed gedaan. PSV is een ontzettend grote club dus ik ben heel blij met deze stap", zijn de eerste woorden van Da Silva op de clubwebsite van PSV.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner