03.01.2016 15:48

Eghan moet vertrekken en kijkt in België

FC Twente heeft Shadrach Eghan toestemming gegeven om een week op proef te gaan bij KVC Westerlo. De club uit Enschede is verplicht om de middenvelder deze maand nog te verkopen en werkt daarom mee aan een proefperiode.

Via de officiële kanalen laat Twente weten dat Eghan niet meereist op trainingskamp naar het Spaanse Alicante, omdat hij een contract kan afdwingen bij Westerlo. Eghan's werkvergunning verloopt in februari en daardoor moet Twente de middenvelder verkopen.

Bij Westerlo staat oud-Eredivisie speler Bob Peeters aan het roer en hij wil Eghan wel een kans geven, zo laat Twente op de site weten. "Shadrach Eghan, van wie de tewerkstellingsvergunning begin februari eindigt, moet op zoek naar een nieuwe club. Het in degradatienood verkerende Westerlo is één van de geinteresseerde clubs. De nieuwe coach Bob Peeters (met een verleden bij Roda JC en Vitesse) wilde de Ghanese middenvelder graag een week testen in de voorbereiding. FC Twente heeft daarvoor toestemming verleend", noteert het op de website.

Eghan heeft eigenlijk nog een contract tot en met medio 2017, maar omdat zijn werkvergunning afloopt, moet hij dus vertrekken bij Twente. Een overstap Westerlo zou uitkomst kunnen bieden. Dit seizoen speelde Eghan slechts twee duels voor Twente.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner