04.01.2016 20:57

Emanuelson: "Ik ben klaar voor Juventus"

Urby Emanuelson is even terug bij Ajax. De Amsterdammer houdt zijn conditie op peil bij de club die hem groot bracht. (05-08-2015)
Urby Emanuelson is even terug bij Ajax. De Amsterdammer houdt zijn conditie op peil bij de club die hem groot bracht. (05-08-2015)

Urby Emanuelson is bij zijn nieuwe club Hellas Verona klaar om in actie te komen. Bij zijn presentatie maandag liet Emanuelson weten klaar te zijn voor het uitduel bij Juventus: "Ik voel me sterk."

Na een halfjaar zonder club te zitten, meldde Hellas Verona zich bij de Amsterdammer. Bij AC Milan en Ajax kon Emanuelson zijn conditie op peil houden, waardoor hij nu klaar is voor het echte werk. "Ik voel me sterk, maar ik mis alleen wat wedstrijdritme. Met AC Milan heb ik wel oefenwedstrijden gespeeld. Ik ben klaar om woensdag tegen Juventus te spelen."

Een stunt op bezoek bij Juventus kan Verona heel goed gebruiken. Met acht punten uit zeventien wedstrijden is de nieuwe club van Emanuelson hekkensluiter van de Serie A. De 29-jarige Emanuelson heeft wel hoop dat de ploeg zich kan handhaven. "Verona eindigde de laatste jaren steeds in de middenmoot. Ik weet niet hoe de ploeg hier verzeild heeft kunnen raken. We hebben de kwaliteiten om ons te handhaven. Er waren veel blessures, maar beginnen nu weer vanaf nul", aldus Emanuelson tegenover Voetbal International

Emanuelson hoopt vanaf de linkerflank in actie te komen. In een aanvallende rol moet de linkspoot de spitsen Luca Toni en oud-ploeggenoot Giampaulo Pazzini van de toevoer voorzien. "Zij kunnen het verschil maken en zijn belangrijk voor het team. We zijn ons ervan bewust dat we nu punten moeten gaan pakken."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner