04.01.2016 22:25

Courtois: "Hiddink geeft spitsen vertrouwen"

Thibaut Courtois in duel met Mile Jedinak van Crystal Palace. John Terry (l.) en Lee (r.) kijken toe. (03-01-2016)
Thibaut Courtois in duel met Mile Jedinak van Crystal Palace. John Terry (l.) en Lee (r.) kijken toe. (03-01-2016)

Thibaut Courtois is te spreken over de aanpak van Guus Hiddink. De Belgische doelman gelooft dat het eindelijk gaat lopen bij Chelsea. Hiddink is sinds enkele weken de eindverantwoordelijke in Londen.

Sinds de Nederlandse trainer aan het roer staat bij Chelsea, speelden de Londenaren tweemaal gelijk en werd met 0-3 gewonnen van Crystal Palace. De weg omhoog lijkt te zien ingeslagen, ziet ook Courtois. "We spelen al enkele weken goed, maar het resultaat was er alleen nog niet. De zege op Crystal Palace was een goede prestatie. We kunnen nu met vertrouwen de komende weken tegemoet gaan."

Na het ontslag van José Mourinho is Chelsea geklommen naar de veertiende plaats op de ranglijst. Courtois ziet veranderingen in aanpak tussen Mourinho en Hiddink. "De aanpak van trainingen is anders bij Hiddink. Hij houdt ervan andere oefeningen te geven. Misschien helpt het schieten op doel onze spitsen vertrouwen te geven."

"Ook tijdens wedstrijden wil Hiddink dat we andere acties ondernemen", vervolgt de 23-jarige doelman tegenover Sporza. "Elke coach heeft zijn eigen manier van werken. Soms verandert de mentaliteit bij spelers als er een nieuwe trainer is. Toch zijn we nog altijd dezelfde ploeg die vorig jaar kampioen werd onder Mourinho."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner