04.01.2016 23:56

Stade Rennes verslaat Nice na 18 penalty's

Rennes heeft zich maandagavond als laatste geplaatst bij de de laatste zestien van het Franse bekertoernooi. Het spannende duel bij OSC Nice werd pas beslist na achttien strafschoppen.

De thuisploeg kwam in de eerste helft nog op voorsprong in de bekertopper tussen de nummer vijf en zeven van de Franse competitie. Jeremie Boga zorgde acht minuten voor het einde van de reguliere speeltijd dat er een verlenging noodzakelijk werd.

Rennes kwam in de extra tijd op voorsprong maar met een doelpunt Hatem Ben Arfa werd de strafschoppenserie afgedwongen (2-2). Nadat Gautier Lloris, de broer van doelman Hugo Lloris, voor eigen publiek de zeventiende penalty miste, werd de reeks beslist door de Zwitser Gelson Fernandes (6-7).