05.01.2016 10:33

Update: Leeuwenburgh vertrekt, Vleugels komt

Peter Leeuwenburgh in actie op de training van FC Dordrecht. De gehuurde goalie komt tijdens wedstrijden maar weinig in actie. (17-12-2015)
Peter Leeuwenburgh in actie op de training van FC Dordrecht. De gehuurde goalie komt tijdens wedstrijden maar weinig in actie. (17-12-2015)

FC Dordrecht presenteert binnenkort Jordy Vleugels als huurling. De Belg, met één wedstrijd in de Eredivisie achter zijn naam, komt op huurbasis over van Willem II. Tegenover de komst van Vleugels staat het vertrek van Peter Leeuwenburgh.

De goalie, die werd gehuurd van Ajax, wist geen basisplaats te veroveren bij de club uit de Jupiler League. Voor elke partij, FC Dordrecht, Ajax en Leeuwenburgh zelf, is dit niet wenselijk, waarop volgens RTV Rijnmond is besloten om de sluitpost terug te laten keren bij Ajax, waar hij met André Onana moet strijden om de plek als derde keeper achter Jasper Cillessen en Diederik Boer.

Vleugels is een in België geboren middenvelder, die besloot om in de winterstop niet met Willem II op trainingskamp te gaan. In plaats daarvan ging hij op zoek naar een club voor het resterende deel van het seizoen. FC Dordrecht, dat eerder op Glenn Bijl op huurbasis binnenhaalde, hapte toe. De Jupiler League-formatie moet het nieuws rondom Vleugels en Leeuwenburgh zelf nog bevestigen.

Na een kansloos seizoen in de Eredivisie degradeerde FC Dordrecht vorig seizoen naar de Jupiler League. Op het tweede voetbalniveau kan de club echter niet aanhaken, met een plek in de middenmoot als gevolg.

Update: 05-01-2016: 10:33:

Peter Leeuwenburgh keert per direct terug bij Ajax. De goalie werd dit seizoen verhuurd aan Jupiler League-club FC Dordrecht, maar in de eerste seizoenshelft keepte hij slechts vier wedstrijden voor zijn ex-werkgever. In Amsterdam beschikt Leeuwenburgh nog over een contract tot medio 2018. Bij het eerste elftal heeft hij Jasper Cillessen en Diederik Boer voor zich, terwijl André Onana momenteel derde keeper is.

Naast het vertrek van Leeuwenburgh meldde FC Dordrecht dinsdag ook dat Jordy Vleugels de selectie komt versterken. Daarmee heeft de Jupiler-League-formatie al de tweede winteraankoop binnen. Naast Glenn Bijl komt ook de middenvelder van Willem II op huurbasis over. Vleugels staat op twee officiële wedstrijden in het betaalde voetbal.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner