05.01.2016 10:44

Kali zet De Graafschap op een dwaalspoor

Hoe klein de (voetbal)wereld is, bewezen De Graafschap en Anouar Kali deze week. De club verblijft tijdens de winterstop in Turkije en kwam daar opeens de transfervrije Kali tegen, die al maanden in gesprek is met met De Graafschap. Het pijnlijke was echter dat Kali niet voor De Graafschap in Turkije verbleef.

"Ik wist ook niet wat ik zag", kijkt manager Peter Hofstede van De Graafschap met Omroep Gelderland terug op die gekke situatie. Kali kwam het spelershotel van De Graafschap binnenlopen en blijkt al enkele dagen op de proef te zijn bij Boluspor, een Turkse club op het tweede voetbalniveau van het land. Bij Boluspor voetballen met Anco Janssen (ex-Roda JC) en Jonathan Reis (ex-PSV en ex-Vitesse) twee oude bekenden.

"Hij zou mij laten weten hoe het ervoor stond en nu zit hij opeens hier", kan Hofstede zijn verbazing maar moeilijk in toom houden. De Graafschap is al maanden bezig om Kali naar Doetinchem te halen, maar FC Utrecht en de speler zelf zaten tot nu toe dwars. Inmiddels heeft de hekkensluiter van de Eredivisie alsnog gehandeld met FC Utrecht, maar ditmaal om Mark Diemers tot het einde van het huidige seizoen te huren.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner