06.01.2016 15:22

Talentvolle Grujić eerste aankoop van Klopp

Na een kwartier spelen maakt Marko Grujić (r.) namens Rode Ster Belgrado de 1-1 tegen FK Čukarički-Stankom. (06-12-2015)
Na een kwartier spelen maakt Marko Grujić (r.) namens Rode Ster Belgrado de 1-1 tegen FK Čukarički-Stankom. (06-12-2015)

Marko Grujić is de eerste winteraankoop van Liverpool. De negentienjarige middenvelder wordt overgenomen van Rode Ster Belgrado en direct weer verhuurd aan de koploper van de Servische Super Liga. De Engelsen hebben naar verluidt zeven miljoen euro betaald voor het Servische talent.

Grujić werd al langere tijd in verband gebracht met Liverpool, maar de vader van de Serviër wilde de transfer blokkeren. Hij was van mening dat het beter was voor de ontwikkeling van zijn zoon als hij het seizoen bij Rode Ster Belgrado zou afmaken. Grujić sr. heeft zijn zin gekregen, want de middenvelder vertrekt pas in de zomer naar Engeland.

Grujić is daarmee de eerste aankoop van Jürgen Klopp. "We zijn hier erg blij mee, want Marko is een groot talent en we hebben hem veel zien spelen. Toen ik hier kwam, lieten scouts mij beelden zien van een zeer vaardige speler van Red Star Belgrado. We hebben met hem gesproken en elkaar ontmoet. Het is een goede, jonge jongen, die op zijn leeftijd al een belangrijke rol vervult bij Rode Ster Belgrado."

Doordat er op dit moment liefst elf spelers in de ziekenboeg van Liverpool zitten, is het niet uit te sluiten dat de Premier League-club zich in de winter nog vaker gaat versterken.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner