06.01.2016 16:06

Keeperstrainer heeft vertrouwen in Jones

De nieuwe doelman van NEC Nijmegen, Brad Jones, wordt tijdens het trainingskamp in Marbella op de foto gezet. (06-01-2016)
De nieuwe doelman van NEC Nijmegen, Brad Jones, wordt tijdens het trainingskamp in Marbella op de foto gezet. (06-01-2016)

NEC Nijmegen loste maandag het keepersprobleem op door Brad Jones voor een half jaar aan zich te binden. De Australiër heeft er al een heel voetballeven op zitten, al was hij voor een groot deel van zijn carrière reservedoelman.

John Achterberg kent Jones van zijn periode bij Liverpool. De keeperstrainer van de Engelsen denkt dat de Australiër het goed gaat doen in de Eredivisie. "Hij zal even tijd nodig hebben om er weer in te komen. Maar in de basis kan Brad mee bij iedere club uit het Championship, daarom verwacht ik dat hij het ook bij NEC goed zal doen", zegt Achterberg tegen Voetbal International.

"Hij is boomlang en straalt daardoor wel wat uit. Met Brad kun je als ploeg van achteruit opbouwen, hij probeert goed mee te voetballen en coacht veel. De keren dat Brad moest invallen heeft hij het goed gedaan. Zo herinner ik me nog dat hij sterk stond te keepen tijdens de derby tegen Everton, halve finale FA Cup in 2012. Die wedstrijden waren Reina en Doni geschorst."

Jones was vorig seizoen zelfs nog een tijdje de eerste keus onder de lat bij Liverpool. "De toenmalige manager Brendan Rodgers had zelfs aangegeven dat Brad een serie wedstrijden de kans zou krijgen. Alleen liep hij in die derde wedstrijd, tegen Burnley, al snel een bovenbeenblessure op."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner