07.01.2016 09:00

De Jong baalt van vertrek Van der Heide

Trainer Henk de Jong reageert verbaasd op een beslissing van de scheidsrechter tijdens de wedstrijd SC Cambuur - Feyenoord. (16-08-2015)
Trainer Henk de Jong reageert verbaasd op een beslissing van de scheidsrechter tijdens de wedstrijd SC Cambuur - Feyenoord. (16-08-2015)

SC Cambuur-trainer Henk de Jong heeft flink gebaald van het vertrek van assistent-trainer Sandor van der Heide. Laatstgenoemde werd door de club in november uit zijn functie ontheven en is inmiddels trainer van topklasser IJsselmeervogels.

"Van het vertrek van Sandor heb ik verschrikkelijk gebaald", vertelt De Jong aan Voetbal International. "Als ik wist wat er stond te gebeuren, was ik zelf gestopt. Direct! De club weet dat ik het er nog altijd niet mee eens ben. Een minuut voordat Sandor werd ingelicht, hebben ze het mij verteld. De clubleiding was het niet met zijn werkwijze eens."

"Als zij dingen constateren waar ze het niet mee eens zijn, dan kunnen ze ingrijpen", vervolgt De Jong. "Ik ben niet in de gelegenheid te stoppen. Dan verdien ik niks. Ik ben geen oud-speler met een goedgevulde bankrekening, ik ben gewoon een hardwerkende trainer. Daarnaast zit ik bij een van de allermooiste clubs van Nederland. Dan zou ik ook mijn supporters, die mij altijd hebben gesteund, in slechte tijden verlaten. Dat kon ik niet."

"Omdat Sandor en ik zo goed met elkaar konden opschieten, heb ik kunnen blijven. Als we er ruzie door hadden gekregen, had ik waarschijnlijk de handdoek alsnog geworpen. Nadat ze mij hadden verteld wat er ging gebeuren, heb ik direct gezegd dat ik Sandor niet onder ogen wilde komen. Later kwamen we elkaar tegen. Het eerste wat hij tegen me zei: 'Jij stopt niet! Je stopt nooit!' We zijn nog altijd vrienden, we bellen nog elke dag."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner