07.01.2016 19:56

Schöpf tweede winteraanwinst van Schalke 04

Alessandro Schöpf is de nieuwste aanwinst van Schalke 04. De Oostenrijker, die op het middenveld als aanvallende kracht goed uit de voeten kan, wordt door de ploeg van Klaas Jan Huntelaar overgenomen van 1. FC Nürnberg. Schöpf komt uit de jeugdopleiding van Bayern München, sloot aan bij het eerste elftal, maar kwam daar nooit tot een debuut.

In 2014 sloeg FC Nürnberg toe en haalde Schöpf naar de club. In de jeugd liet de middenvelder al zien over scorend vermogen te beschikken, op het tweede voetbalniveau in Duitsland zette de scoringsdrift van Schöpf door. Na ruim vijftig wedstrijden voor FC Nürnberg is de club het 21-jarige talent dus kwijt.

Voor Schalke 04 is het al de tweede winteraankoop. Younès Belhanda werd deze week nog gehuurd van Dinamo Kiev. Daartegenover staat het vertrek van Kevin-Prince Boateng, die dit seizoen nog geen officiële minuut speelde voor Schalke 04 en een contract tekende bij AC Milan. Schöpf, die een contract tot medio 2019 tekent, kan in het resterende deel van het seizoen zijn debuut maken op het hoogste voetbalniveau in Duitsland. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner